Vi får flere og flere skavanker, jo ældre vi bliver, og det er ikke altid sjovt, at skulle behandles for skavankerne. Mange mennesker har fået lavet en koloskopi, som er en undersøgelse af tyktarmen, og de ser bestemt ikke glade ud, når de fortæller om det. Heldigvis sker der konstant ændringer indenfor videnskaben, og der er nu kommet en ny og smart måde, at undgå ubehagelige undersøgelser på.

En ny type aktionkamera

Man behøver vist ikke at forklare nærmere omkring, hvad problemet med en tyktarmsundersøgelse og et kamera kan være. Problemet med undersøgelsen er ikke blot, at det er meget få steder i kroppen, at det er rart at få stukket et kamera op, men undersøgelserne kan ofte være mangelfulde, så der må laves andre undersøgelser efterfølgende. Enten i form at lignende undersøgelser eller røntgenbilleder og CT scanninger. Men med det nye PillCam, er disse problemer måske fortid, og man kan nu bliver undersøgt indvendigt helt uden de store ubehageligheder.

En rejse i kroppens indre

Som navnet antyder, er PillCam et kamera formet som en lille pille. Kameraet fungere helt enkelt ligesom en rigtig pille, du tænder det og sluger det. Imens kameraet passerer din krop optager den billeder, som kan fortælle nærmere omkring din krops tilstand. På trods af at kameraet er på størrelse med en pille, har man alligevel formået at installere LED lys i den, så kameraet kan oplyse områder i kroppen, og derved gøre det nemmere at finde problemet. Når patienten har slugt pillen, skal den have en form for optageudstyr på sig, som PillCam sender direkte til. Kameraet kan optage billeder i helt op til 10 timer, hvilket er ca. Den tid det tager for made at passere gennem kroppen.

Ny standard for indre undersøgelser

Selvom det stadig er meget mere effektivt at lave en almindelig koloskpi, er PillCam stadig en fantastisk opfindelse. Mange lande har allerede taget kameraet i brug, og har nedsat antallet af indgreb i forbindelse med undersøgelser. Kameraet kan også bruges ved mange andre undersøgelser, og giver en fantastisk indsigt i kroppens funktioner, og nedsætter risikoen for blandt andet at skulle udsættes for farlige stråler. Man kan kun gisne om, hvad PillCam i fremtiden vil kunne, i takt med at teknologien videreudvikles.

Billede: supermaybell