Smartphones er efterhånden en af de mest almindelige accessories. Der kommer konstant flere og flere smartphones, og det betyder, at der også bliver udviklet en masse smartphones, som sikkert ikke passer perfekt til dig. Her er nogle bud på de faldgrupper der kan være, når du skal købe smartphone, og hvordan du kan undgå dem.

1. Har du virkelig brug for en smartphone?

Det lyder måske som et lidt mærkeligt spørgsmål, da der selvfølgelig er mange fordele ved at have en smartphone. Men hvis du fx allerede har en tablet med internet, som du tager med dig overalt, kan det må være overflødigt også at have en smartphone. Hvis du aldrig bruger apps, og du heller ikke har lyst til at starte med at gøre det, er en smartphone nok heller ikke det rigtige for dig. Så vil du bare gerne ringe, modtage sms’er og mms’er, så er en af de gode gammeldags og ikke mindst meget billigere telefoner måske mere noget for dig.

2. Glem alt om at være en loyal forbruger

Man mennesker holder sig til det samme brand, når de skal købe nye elektroniske produkter, men det er der ingen grund til, når du skal have ny smartphone. Prøv i stedet for at overveje dine behov og ønsker, og sammenlign dem med de smartphones der er på markedet.

 

3. Husk at der findes andet end Android og iOS

Android og iOS fylder mest på markedet lige nu, men der findes også andre gode platforme. Du skal tage udgangspunkt i dine behov, og ikke i hvad der er mest populært, når du køber smartphone. Så tjek markedet ud før du beslutter dig, måske finder du andre platforme som fx Windows Phone, BlackBerry eller Ubuntu, som passer bedre til dine ønsker og behov.

 

4. Lad dig ikke snyde af tal

Hvis du udelukkende har tænkt dig, at bruge din telefon til fx at spille Angry Birds på, tjekke rejseplanen og sende e-mails fra, er der ingen grund til, at du har en af de nyeste smartphones på markedet. Se nærmere på processoren, før du beslutter dig for, hvilken telefon du vil bruge alle dine penge på. Måske er der en ældre model eller lidt mindre kendt mærke, som du kan bruge de samme apps på

5. Ikke alle kamera er lige gode

Producenterne bag smartphones elsker at snakke om kameraerne i telefonerne, men det de aldrig fortæller dig er, at alle kameraer i smartphones i bund og grund er dårlige. Et godt digitalt billede afhænger nemlig af størrelsen på sensoren, linsens kvalitet og hvor mange pixels kameraet har. Det betyder også, at nogle smartphones har bedre kameraer end andre. Men skal du købe ny smartphone, bør kameraet ikke være grunden til, at du køber den bestemte smartphone. Vælg i stedet for telefon udfra, hvilke telefonbaserede kvaliteter din smartphone skal have.

6. Hold øje med skærmen

Ikke alle smartphones skærme er lavet på samme måde. Så er du i tvivl om, hvilken smartphone du skal købe, bør du gå ned i din lokale forhandler, og sammenligne skærmen på de telefoner, du overvejer at købe. Sammenlign hvor klare de er, hvor store de er, hvor skarpt billedet er, hvor følsomme de er på touch, og sammenlign deres tekniske specifikationer.