Mange danske hjem er i dag proppet med gadgets, som giver en hjælpende hånd i hverdagen. Robot støvsuger der gør rent for os, brødmaskine i køkkenet som står klar med frisklavet brød om morgenen, mobiltelefoner som vækker os, holder styr på vores kost og holder os opdateret med hvad der sker ude i verdenen.

Ja, gadgets kan i dag faktisk bruges til at holde styr på vores helbred, og holde os sunde og raske i længere tid – hvor smart er det ikke?

En af de mest hyppige sygdomme hos danskerne er forhøjet blodtryk, og faktisk er det mere end 10% af den danske befolkning der har forhøjet blodtryk. Årsagen?  Forkert kost, for lidt motion eller en stresset hverdag som kroppen ikke kan holde til.

Kan man fange problemet, før det bliver et reelt problem? Ja, det kan du – læs hvordan herunder.

 

Kom på forkant med en blodtryksmåler

Det virker måske fjollet at have en blodtryksmåler derhjemme, men det er faktisk en af de sundheds-gadgets som rigtig mange danskere har skaffet sig. Normalt vil man først overveje at købe en blodtryksmåler efter man har fået konstateret for højt blodtryk hos lægen, men vil man holde styr på sin egen sundhed, og komme problemer i forkøbet – så er det en rigtig god gadget at have derhjemme.

Hvis du tror det at bruge en blodtryksmåler kræver en masse viden omkring lægevidenskaben, så tager du fejl. Faktisk er en blodtryksmåler nem og enkel at anvende:

Personen man skal måle blodtryk på skal have hvilet sig 10 minutter inden man foretager blodtrykket. Man begynder herefter med at tage apparatets rem rundt om armen, som strammes omkring ens arm når man tænder for blodtryksmåleren. Efter et minut vil remmen omkrings ens arm løsnes og målingen er slut.

Det er en god ide at gentage målingen 3 gange og derefter tage gennemsnittet af ens måling for at få et mere retvisende billede af blodtrykket. En blodtryksmåler bruges primært til, at måle ens puls samt det systoliske og diastoliske blodtryk. Det systoliske blodtryk, er trykket på ens blod når det presses fra hjertet ud i pulsårerne. Det diastoliske blodtryk er ens hvilepuls og er det laveste tryk som hjertet presser ens blod igennem ens pulsåre.

 

Hvor kan man finde det henne?

Der findes i dag mange butikker på nettet, hvor du kan købe en blodtryksmåler. Du kan endda få en blodtryksmåler med flotte farver, som gør det en anelse mindre klinisk. Du kan besøge Color4Care der forhandler et stort udvalg af blodtryksmålere i en lang række forskellige farver, og til prisniveauer hvor alle kan være med.

Billede: Yuya Tamai