Når du skal ud og købe en ny printer, er det ikke kun prisen, du skal se på. For prisen for blæk til printeren kan meget hurtigt overstige printerens pris, hvis ikke du ser dig for.

Ligeledes kan din nye printer skuffe dig fælt, hvis ikke du har gjort det klart for dig selv, hvad du har behov for. Derfor er der visse ting, som du bær overveje ved køb af en ny printer.

Hvor ofte skal printeren bruges?

Som med alt andet er det vigtigt at gøre sig klart, hvor meget den skal bruges. For er det kun dig og en eventuel makker, der skal bruge printeren, kan du godt nøjes med en personlig inkjet eller laserprinter. For så gør det ikke så meget, hvis den er lidt lang tid om at udskrive, og at den heller ikke kan på begge sider. Skal du bruge den oftere, og til mere end bare personligt brug er det naturligvis en nødvendighed at investere i en større en af slagsen.

Tjek prisen per printet side

Noget af det vigtigste du skal tjekke, er prisen per printet side. Det er som oftest sådan, at billige printere har et højt blækforbrug. Derfor kan det virkelig godt betale sig at at tjekke prisen per printet side for tekst og billeder, før du beslutter dig for, om det skal være en dyrere model, der til gengæld er billigere i brug. Der skal nemlig ikke mange fotos eller grafikprint til, før du kunne have fået en bedre printer til den samme samlede pris set over printerens levetid.

Hvad med blækpatroner?

Det er en kendsgerning, at patroner er dyre som bare pokker. Når du køber en ny printer, følger der som oftest blækpatroner med, som indeholder mindre toner, end de tonerpatroner, man kan købe efterfølgende. Derfor er det fornuftigt og mest rart for dig selv, at du køber ekstra blæk med det samme, da det er irriterende at løbe tør.

Hvis du gerne vil købe nye patroner, men samtidig gerne vil gøre dig selv en besparelse, kan du gøre en god handel ved at benytte dig af en inkclub rabatkode, som er at finde på diverse rabatportaler. Her kan du gøre en rigtig god besparelse på patroner og andet godt til printeren.

Billede: Nilleper