I dagligdagen tager vi mange ting for givet, men ofte ligger der store opdagelser bag mange kendte produkter og materialer. Hvert eneste år kommer der nye spændende materialer med unikke egenskaber på markedet, og dette giver nye muligheder for os forbrugere i hverdagen. I de senere år er materialet silikone blevet anvendt i flere og flere produkter, og især varmefast silikone er meget praktisk i flere sammenhænge.

Silikone er jo et blødt, solidt men fleksibelt kunststof, der minder om en blanding af plast og gummi. Silikone er jo fremstillet af kisel (dvs. silicium), men der er ingen opløsnings- eller blødgørende midler tilsat, og derfor bliver produkter så blødt og smidigt. Varmefast silikone holder sin form og konsistens trods temperaturudsving, og desuden er varmefast silikone yderst slidstærkt. Dette gør materialet anvendeligt i mange sammenhænge.

Fordele ved silikone

Silikone produkter kan være både måtter, plader, slanger, forme og alle mulige andre former, og varmefast silikone anvendes både i køkkenet som bageudstyr men også til mange industrielle formål. Det er yderst praktisk at anvende silikone produkter, når man bager brød, kager og muffins, og også hvis man skal håndtere en klistret bolsjemasse. Fordelene ved varmefast silikone er disse:

  • Holder formen ned til 60 °C.
  • Holder formen op til 180 °C.
  • Har en glat slip-let overflade.
  • Den dej vil let slippe men ikke glide på varmefast silikone.
  • Det er syrefrit og varmebestandigt.
  • Det er godkendt til fødevarer.
  • Det er modstandsdygtigt over for ultraviolet lys, ozon og statisk elektricitet.
  • Det kan varme- og strålesteriliseres.

Hvor kan man købe specielle silikone produkter?

Du kan muligvis finde nogle silikone produkter i de større supermarkeder såsom bageforme til brød og muffins, men hvis du vil finde special produkter med varmefast silikone, så er det bedste sted at gå til en webshop med speciale i denne type varer. Du kan derfor finde varmefast silikone produkter på webshoppen silcofa.dk, der forhandler alle typer silikone produkter til både private og firmaer.

På en webshop med et stort og bredt sortiment af produkter i varmefast silikone er det praktisk, at varerne findes i forskellige grader hårdhed, således du kan finde produkter til netop dit behov. Varens elastiske egenskab er vigtig, idet du nogle gange har behov for en fleksibel og blød vare, mens andre gange du har brug for en mere stiv bageform, der ikke strækker sig.