Du læser helt sikkert denne blog, fordi du er IT og elektronik-entusiast – præcis som os. Hvis du kan nikke genkendende til at:

  1. Sidde længe oppe lørdag nat for “liiiige at fikse den der robot, du bestilte sidste uge”
  2. Altid at have noget “småværk” liggende, som du kan fikse lidt på, når du har tid
  3. Bruger lidt for mange penge på ting der “bare er fede eller cool at have”

… Ja, så kan det være, at du er en vaskeægte elektronik-entusiast. Hvis du har lyst til at udforske endnu en verden af små dimsedutter og mini-skruer, du kan sætte sammen og skabe noget med, vil en e-cigaret være lige noget for dig. Måske er du ryger i forvejen, og måske ønsker du at prøve “de der e-cigaretter alle snakker om” – eller, måske er du ikke ryger, men har lyst til at vide mere? Uanset hvilken situation, der appellerer til dig, kan du læse med og blive klogere på e-cigaret verdenen.

Et samlesæt, der giver et færdigt produkt

Der ligger ingen software i e-cigaretterne, som man selv skal programmere. Øv, tænker du måske. E-cigaretterne kommer i forskellige dele og har forskellige elementer, der alle opfylder en lille funktion i en større helhed. For nybegyndere i feltet kan det virke uoverskueligt at skulle sætte sig ind i, hvad en “mod” eller en “coil” er, men når først man gennemskuer systemet, er det let nok.

Det første man kan gøre er at købe et samlesæt, der kommer med alle de dele, man har brug for for at ende med at have en e-cigaret i hånden. Det er nemlig sådan, at man kan modificere sin e-cigaret eller skifte delene ud, og det betyder, at man kan erhverve sig ganske mange reservedele, der i sig selv ikke er funktionelle.

Det sundere alternativ for dig og dine nærmeste

Der er mange, der mener, at det at have noget, som kræver, at man bruger sine hænder, er utroligt sundt. Det er en generel filosofi, der er mange firmaer, der lever efter, men også en tanke, der ligger bag såkaldte “fidget-spinners” eller stressbolde. Nu har du så muligheden for at tage din koncentration til nye højder ved faktisk at samle og skrue på et produkt, der ender med at være funktionelt. Om du ender med at bruge det eller ej, er op til dig, men processen kan være mediterende og motiverende.

Som IT-entusiast er der mange sjove trends, man bliver nødt til at have afprøvet, og nogle vil mene, at i IT-miljøet er e-cigaretter det nye og hippe. E-cigaretter kan nemlig ryges inde, fordi de ikke udleder tobaksrøg – og det gør dem til et mindre skadeligt produkt end cigaretter, hvis man tænker på den passive effekt, man har på andre. At ryge en e-cigaret er derfor mere socialt acceptabelt på flere arbejdspladser, offentlige cafeer eller bare på dit kontor, hvor alle computerne måske ikke skal påvirkes af tobaksrøg.

Dyk ned i smags-universet

Det, der kan vække entusiasme ved e-cigaretterne, er også muligheden for at vælge smagsvarianter og såkaldte “e-væsker”, der giver røgen en anden aroma. Fordelen ved e-cigaretter er, at mange dampe dufter rigtig godt – også for andre – og det gør det mindre irriterende at sidde ved siden af en e-ryger.

Der findes et væld af smagsaromaer, man kan vælge imellem, og ofte ser man smage som vanille, tropiske frugter, jordbær eller lignende. Her er der endnu et univers, man kan dykke ned i og blive ekspert på, og hvis du har læst med helt hertil, kan man måske konkludere, at du er med på ideen og har lyst til at teste e-cigaretten af?