Man kan have mange meninger om de nye smartwatches (smarture), som flere kendte firmaer har lanceret de seneste par år. Her kommer en anmeldelse af Sonys nyeste model Smartwatch 3, der er et godt bud på en god konkurrent til Apples udbredte Smartwatch.

Et Smartwatch er et armbåndsur, hvor man har overført mange nyttige funktioner fra de nyeste mobiltelefoner. Et smartwatch er derfor det mindste og nyeste skud på stammen af bærbart IT udstyr, som reelt kan de samme funktioner som bærbare computere, tablets og smartphones.

Sony var fra starten af ét af de førende firmaer på området for Smartwatches, og Sony Smartwatch 1 og 2 var gode forsøg, men først med deres Smartwatch 3 har Sony lavet et virkeligt godt og gennemført produkt, som muligvis er det bedste på markedet indtil videre. Udviklingen går nemlig stærkt på området, og Sony vil endda lancere det nye Smartwatch 4 i slutningen af 2015.

 

Smarte funktioner i Sony Smartwatch 3

Sony har produceret et armbåndsur i smarte farver og design, der har masser af teknologi indbygget. Da smartwatch teknologien er så ny, så har man endnu ikke fået lavet en fabriksstandard, så derfor anvender hver producent deres egen skræddersyede software, og derfor er softwaren generelt det svageste led ved alle modellerne af smartwatches.

Samsung Smartwatch anvender Tizen, Android Wear anvender Google, og Sony har altså valgt at stase på denne med sin egen modificerede android software. Tiden vil vise, hvilken software der bliver mest populær og udbredt fremover, og meget tyder på Sony har valgt rigtigt, da denne software har flest apps og features.

Med et smartwatch man kan man naturligvis se tiden, fortage opkald, sende beskeder, anvende avancerede kontrol funktioner med diverse apps, lommeregner funktioner, høre musik, se video, surfe på internettet og se mails. Et Sony Smartwatch 3 koster omkring 1.600 kr. og har følgende specifikationer:

  • 1.6 tommer skærm med opløsningen 320 x 320 pixels
  • Softwaren er Android Wear 5.0
  • CPU er en ARM A7 på 1,2 GHz med 512 MB RAM og 4 GB intern RAM
  • Batteriet er et 420 mAh
  • Uret har Bluetooth 4.0, NFC og MicroUSB
  • Sony Smartwatch 3 har desuden lys-sensor, accelerometer, kompas, gyro og GPS
  • Sony Smartwatch 3 har valgt at indbygge GPS i stedet for en pulssensor
  • Uret er IP68 certificeret (vandtæt i 30 minutter på 1 meters vanddybde)
  • Uret kan leveres i både en rund eller firkantet udgave

 

Konklusion om Sony Smartwatch 3

Sony Smartwatch 3 er uden tvivl et solidt og genialt Smartwatch, som mange vil finde er verdens bedste i øjeblikket på grund af sine mange avancerede funktioner. Der findes ikke andre smartwatches med GPS, men Sony har til gengæld ikke haft held til et strømlinjet moderne design.

Der er altså ikke tale om et eksklusivt og flot ur, som man kan vise frem med stil, selvom uret har funktioner som ingen andre kan måle sig med. Vi venter derfor alle på det nye Sony Smartwatch 4, som måske bliver det perfekte smartwatch.

Vi må håbe på, Sony erstatter det bløde plastik ydre, der i øjeblikket hverken signalerer eksklusivitet eller mode. Sony Smartwatch 3 minder lidt om en sort upraktisk boks, så man kan altså forbedre udseende og design med bedre valg af materialer, men til gengæld er uret meget robust og holdbart frem for andre smartwatches på markedet. Urremmen har tendens til at opsamle en del støv og snavs, men til gengæld kommer der ingen ridser i skærmen trods lidt hårdhændet brug i hverdagen.

Billede: masdigital

Billede: DPijnenburg