Hvis man er sprængfyldt med energi, og gerne vil dyrke vintersport, så bør man finde tid til en ferietur til Alpe d'Huez, som er et bjerg i Alperne, som er verdensberømt for sine aktiviteter i et ideelt terræn til vintersport men også til cykling. Her kan man tage til og slappe af, mens man alligevel udfordrer sig selv og sine kræfter, så man måske senere kan tage kampen op mod de kendte sportsstjerner Marco Pantani samt Lance Armstrong, som mange gange har vundet det kendte Tour de France cykelløb, hvis stejle etaper netop ligger langs Alpe d'Huez i Frankrig. Alpe d'Huez er et legendarisk bjerg med en højde på 1.850 m, og det indgår næsten på alle turene i cykelløbet Tour de France. Man kan enten selv køre på ferie til Alpe d'Huez, eller man kan nemt og billigt bestille billetten hertil med Sunweb, som arrangerer skiferie til Alperne især omkring Frankrig, Østrig og Italien.

Hvad kan man opleve ved Alpe d'Huez?8

Man kan virkelig finde gode udfordringer til avanceret skiløb, når man besøger skiområdet Alpe d'Huez, som ligger nær ved storbyerne Grenoble og Lyon. En af udfordringerne foregår også i cykelløbet Tour de France, og det er en stejl stigning på 8 % henover en lang 14 km strækning, som især er kendt for sine karakteristiske 21 hårnålesving, hvor man kan se fra den ene terrasse til den anden. Hvis man skal ud og løbe på ski, så findes her både baner til nybegyndere men også svære skiløjper til de erfarne skiløbere. Her findes kort sagt et bredt udvalg af pister i alle sværhedsgrader, og en skiferie i Alpe d’Huez er derfor et rigtig godt valg, uanset om du er nybegynder eller mester indenfor skisporten. Skulle du mod forventning få lyst til et lille afbræk fra pisterne under din skiferie i Alpe d’Huez, så byder byen på en stor opvarmet pool og et sportscenter, hvor det er muligt at spille indendørs fodbold, badminton, tennis eller dyrke anden form for sport eller motion. De unge mennesker har gode muligheder for at feste på deres skiferie på Alpe d’Huez, når byens barer og diskoteker åbner op for nattelivet.

Hvordan kan man teste sin kondition med gadgets?

Det er altid en god idé at kende sine fysiske grænser, således man har en plan for meget man kan presse sig selv, så man altid er i konkurrence med sig selv og andre, idet man derved gør sin kondition bedre i et fornuftigt tempo. Til dette formål kan man finde mange egnede gadgets, som kan anvendes til at måle dine sportsresultater, og på ferien kunne det være smart at medbringe en pulsmåler, stopur, skridttæller, et smartwatch eller et lille webkamera, som kan filme dig på din cykeltur, i motionscenteret eller på skiløjpen, således du bagefter kan tjekke dine præstationer for eventuelle fejl. Der findes også en del nye apps til mobilen, så man nu kan opsamle en masse data om dit skiløb i løbet af en hel dag. Man kan både måle sin max hastighed, tilbagelagt distance, højdemeter, så dette kan blive værdifulde informationer til dig om din skitur.

 

 

Billede: WhiteGoldWielder