Den tekniske udvikling går så stærkt, det er svært at forudsige tendenserne for fremtiden, men indenfor filmbranchen ser man tydeligt, at film og TV i dag er noget man streamer. Man kan streame film og live TV uden problemer, såfremt man har en skærm og en hurtig internetforbindelse, og det har de fleste altid adgang til.

Derfor er det i dag meget nemmere at flette en god film ind i hverdagen, da man ofte altid har adgang til WiFi samt har en mobil eller tablet med sig på farten. Hvis man kommer for tidligt til en aftale eller har en pludselig fritime i programmet, så kan man blot finde en hyggelig krog og se film og TV umiddelbart på sin smartphone.

 

Se film på disse typer skærme

Det er i dag muligt at streame film direkte til disse medier:

  • Mobil
  • Tablet
  • PC
  • Smart TV
  • PlayStation

 

Førhen skulle man jo have en videomaskine eller en DVD afspiller, for at kunne afspile en film, men i dag downloader man dem ofte på nettet og gemmer dem på enten DVD, harddisk, eller på en USB memory stick. Faktisk er dette endda allerede ved at være gammeldags at gemme filmene, selvom det absolut er praktisk og stadig anvendes i stor stil, men de fleste er begyndt at streame film, så man ikke længere behøves at bruge download tid eller memory til at opmagasinerer sine film.

I dag ser man en film direkte, idet man blot streamer den fra internettet hos en leverandør af gode film. Man skal helst have en internetforbindelse på mindst 2 MB, før man kan se film uden irriterende pauser (buffering), men denne hastighed har man adgang til de fleste steder.

 

Her kan man hente film på nettet

Der findes utallige steder på nettet, hvor man kan hente film, TV og serier, og de fleste store udbydere tilbyder også streaming, som de fleste i dag foretrækker. Netflix er et eksempel på denne udvikling, og den store videoudlejningskæde Blockbuster er ligeledes helt i front med udviklingen, så her kan man også streame de allernyeste film endda med danske tekster.

Man bør undgå de ulovlige sider, da disse ofte giver virus til din telefon og PC. Flere TV stationer er også begyndt at streame deres udsendelser på internettet, og det gælder også DR, TV2 og TV3 samt flere andre, så der er ingen tvivl om, udviklingen fortsat vil gå i denne retning.