Skisport er utrolig populært blandt danskerne, men vi har jo ingen ordentlige skibakker her i landet, så vi rejser ofte til de nærliggende skiområder, som er Sverige, Norge, Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien og Frankrig. Østrig er danskernes foretrukne land til skisport, og en af de populære skidestinationer er Saalbach Hinterglemm i de østrigske alper.

I Saalbach finder man alt til den perfekte skiferie, idet her er smuk natur, veltilrettelagte pister samt ægte traditionel afterski. Her findes gode pister til både nybegyndere, familier og garvede skiløbere på skiferie. Totalt set er der 270 km præparerede drømmepister i området, og der findes moderne skilifte overalt. Her er god snesikkerhed, da man har opsat mere end 400 effektive snekanoner på alle hovednedkørslerne til byerne, så her kan man med succes både stå på ski, snowboard samt kælke på de belyste pister og kælkebaner. Som afterski findes her en velbesøgt Funpark til børn, og de voksne kan hygge sig på områdets mange stemningsfulde barer og diskoteker, der byder på dans på borde og stole! Her findes masser af caféer, en hyggelig gågade, et kasino samt masser af forretninger til shopping.

 

Sådan kommer man til Hinterglemm

Man kan naturligvis tage et fly til Salzburg, og derefter tage med en bus til Saalbach Hinterglemm, og man kan også tage tog eller bus hertil. De fleste vælger dog at tage hele familien med og tage turen i egen bil, idet man blot programmerer bilens GPS, og den vil sandsynligvis foreslå en rute ned gennem Tyskland gennem Hamborg, Hannover, Nürnberg og videre til München. Herefter kører man så ad hovedvej 8 mod Rosenheim, hvor man derefter følgende mindre veje ad ruterne 93, 175, 176, 178 samt 311. De fleste bestiller hjemmefra en lejlighed eller feriehytte til overnatning i skibyen Saalbach, og dette er nemt og billigt hos rejsebureauet Sunweb, idet man på deres hjemmeside kan finde gode tilbud på kør-selv-ferier til Saalbach, og der medfølger endda liftkort I priserne.

 

Så mere ud af skiferien med skiapps

Der findes allerede masser af gode apps, der omhandler skiløb, og skal man anbefale de bedste, så er de nok blandt disse 10 apps:

 

  1. Sikker på Ski, gratis til iOS og Android, og den er lavet i samarbejde med SOS International, og den giver råd og vejledning til skiferien herunder informationer om vejret, terrænet og forholdene på din destination.
  2. Ski Tracks/Ski Tracker+, koster hhv. 7 /14 kr. og virker til både iOS, Android samt Windows Phone. Denne app er meget populær, fordi den kan registrere alle dine ture på pisterne, sætte tal på din fart, pistens stejlhed, højde, antal kilometer, se hele dagens skiløb i 3D via Google Earth mm. App’en bruger GPS og ikke dataforbindelse, så du behøver ikke bekymre dig om at få en gigantisk telefonregning.
  3. Ski School til 32 kroner og findes til iOS i 3 sværhedsgrader (nybegynder, let øvet eller rutineret på ski). Her kan en skiinstruktør give dig gode og konkrete råd til at pudse teknikken af og give dig mere selvtillid på pisten. Man får videolektioner, hvor man bliver guidet i alt fra sving til udstyr.
  4. SnowEdge er gratis og findes til iOS. Denne app kan bedømmer din svingteknik ved at måle din acceleration rundt i svingene. Den udregner et Turn Acceleration Index (TAI), så du kan måle din udvikling. Jo højere tal, jo bedre teknik, og du skal blot medbringe din telefon.
  5. Snow Report er gratis og findes til iOS samt Windows Phone, og den giver en udførlig rapport med mange data før din næste tur. Den giver snemeldinger, vejrudsigt, viser din rute samt et kort over pisterne.
  6. Bergfex/Ski kost 6 kr og virker til iOS samt Android. Denne app giver aktuelle webcam-billeder fra det område, du er interesseret i. dermed får man hurtigt et overblik over, hvordan vejret er, hvor meget sne der ligger, og hvordan den er at køre på, og endeligt giver den besked om eventuelle lavinefarer.
  7. Ski Guide koster 17 kr. og findes til Windows Phone, og den er flot og brugervenlig med en oversigt over snefald, temperaturer og vindforhold på tusindvis af kendte pister.
  8. iTrailMap 3D koster 32 kr og findes til iOS samt Android, og den er god til at lave 3D-kort over områdets pister, så skiløbere og snowboardere kan se, hvor de befinder sig.
  9. PeakFinder Alps koster 25 kr og er til iOS og Android, og den kan genkende bjergtoppene omkring dig i op til 250 km rækkevidde, og den kan vise dem på et 360 graders panorama-kort med zoom funktioner.
  10. Ski Dice koster 13 kr. og findes til både iOS, Android samt Windows Phone. Den er udviklet af verdens bedste freestylere, og mobiltelefonen rystes, hvorefter terningerne på skærmen viser et tilfældigt trick eller hop, som man skal udføre. Heldigvis findes den i flere sværhedsgrader.

 

Billede: Michel Roelfsema

Billede: chrisgt