Mange mennesker bruger hver dag cyklen til at komme fra A til B. Det gælder både, når vi skal på arbejde, i skole, i byen eller har en aftale. Men det kan ofte være farligt at cykle, ikke mindst på grund af biler og busser, som ikke altid ser cyklister, men også på grund af andre cyklister som ofte kan have dårlige cykelvaner. Når uheldet er ude, kan det være rart, at kunne dokumentere sin færden, hvis man fx skal have erstatning fra forsikringsselskabet. RIDEYE er cyklisternes nye bedste ven, som optager præcis hvad der sker i trafikken, imens du cykler.

Hvad er RIDEYE

Alle kender til den black box, som sidder i fly, og optager alt hvad der sker, hvis der skulle opstå en ulykke, og man derefter har brug for beviser i tilfælde af en erstatningssag. Nu kan du også få din helt egen black box til cyklen, som fungerer på samme måde som i et fly, og optager hvad der sker, hvis du skulle komme ud for en ulykke i trafikken. Du monterer din RIDEYE på din cykel, hvorfra den optager din færden. RIDEYE er en form for vidne, som beskytter dig mod falske påstande og flugtbilister.

Hvordan fungerer RIDEYE

RIDEYE optager konstant video i høj kvalitet, og lagrer det på sin interne hukommelse, som kan lagre helt op til en times video. Det er simpelt at benytte RIDEYE, som helt enkelt monteres på cyklen, og med et enkelt tryk tænder den, og starter automatisk med at optage. Indeni RIDEYE sidder der er en mikroprocessor, som sørger for at holde styr på alle dine data. Batteriet i RIDEYE kan holde i helt op til 24 timer, så du behøver ikke at bekymre dig om, at kameraet pludselig løber tør for strøm.

Vil du gerne føle dig mere sikker i trafikken, når du cykler, er RIDEYE en hjælpende hånd, hvis uheldet skulle være ude.

Billede: yoshitoshi ABe