Mange danskere bruger en barbermaskine, og det er især Braun og Philips, der står for de store markedsandele. En elektrisk barbermaskine fungerer ved, at et skarpt skær roterer op mod en tynd metalfolie med mange små huller monteret, så håret afklippes mellem disse to skarpe metaldele. Foliet bør både være tyndt og stærkt, men friktionen og varmeudviklingen vil over en periode give en begrænset levetid. Skæret vil også blive mere sløvt med tiden, selvom barbermaskinen renses regelmæssigt.

Hvordan vedligeholder man sin barbermaskine?

Det er forholdsvist nemt at rense og vedligeholde sin elektriske barbermaskine. Tidligere skulle man rengøre den efter hver barbering, mens man med de moderne barbermaskiner kan nøjes med en rengøring en gang om måneden, da de i dag ofte er selvrensende. Med jævne mellemrum bør du tage skægkammerat af og fjerne eventuelle hår og skægrester.

Du kan rengøre og rense både folie og skær med varmt vand og flydende sæbe, men du kan også anvende rensevæsker. Det er bare vigtigt, at du ikke aftørrer dem for overskydende vand, da et håndklæde og lignende kan ødelægge overfladen på både folie og skær. Du skal blot ryste vandet af og lade dem tørre i luften, hvilket normalt tager under en time.

Levetiden af skær og folie afhænger af, hvor ofte og hvor længe du anvender barbermaskinen. Du kan ofte mærke, når den bliver sløv, selvom den er renset og rengjort. Levetiden er typisk 1 til 2 år for begge dele.

Hvor køber man tilbehør til barbermaskinen?

Du kan ofte købe både skær og folie hos en isenkræmmerbutik, men du skal altid huske at købe til den rigtige model. Har du en Braun, så passer de sammen i hver serie, hvilket vil sige at 3 og 5 serien ikke passer sammen. Du kan faktisk finde skær og folie billigst og hurtigst ved at gå på nettet og se tilbuddene på de forskellige webshops med speciale i barberartikler.

Du bør købe en pakkeløsning med både skær og folie, da de ofte slides i samme takt. Du kan købe Braun series 5 skær hos Postmeshave, da denne populære webshop har skær og folie til de mest anvendte barbermaskiner i Danmark. Webshops har nemlig lave driftsudgifter sammenlignet med de fysiske forretninger, så derfor finder du ofte de bedste priser på nettet.