Audi R8 er en kostbar og sjælden racervogn, der med sine egenskaber og pris kun henvender sig til yderst kræsne bilejere med benzin i blodet. Det er Audis topmodel og én af verdens hurtigste og stærkeste serieproducerede biler, der lovligt må køre på vejene.

Visse racervogne er så specielle, at de kun må køre på egnede kørselsanlæg, men Audi R8 må altså også gerne køre på det offentlige vejnet til ejerens store fornøjelse. Bilen koster fra ny 2-3 millioner kr., så de fleste mennesker har bare ikke råd til denne eksklusive racervogn, men faktisk kan man lease eller købe visse Audi Approved Plus (AAP) bilmodeller, og der findes for tiden en brugt Audi R8 på Audis hjemmeside til 10.000 kr. om måneden i leasingydelse.

Audi Approved Plus

Normalt er det risikofyldt at købe en brugt bil selv til nedsat pris, da der jo kan gemme sig skjulte fejl og mangler ved bilen, der måske først viser sig på et senere tidspunkt efter handlens indgåelse. Alle Audis AAP biler sælges dog med en enestående garantiordning, hvor man får 2 års fuld garanti på bilen samt en udvidet serviceaftale, der løber i 2 år mere, eller til bilen har kørt i alt 40.000 kilometer.

I hele denne periode er man derfor beskyttet mod uventede udgifter til service og reparation, da Audi betaler disse udgifter. Det samme gælder naturligvis for leasing af en bil selv en lettere brugt Audi R8, så man kan enten købe en brugt Audi R8 med rimelige finansieringsvilkår eller lease tilsvarende bil, hvis man gerne vil opleve fartglæden ved en ægte sportsvogn og dens mange specielle faciliteter og gadgets.

Egenskaber ved Audi R8

Audi R8 kommer med to typer motorer, der begge er V-10-benzinmotorer. Den kraftigste af dem leverer hele 610 hk samt en topfart på 330 km/t samt en accelerationstid fra 0-100 km/t på bare 3,2 sekunder. Man kan derfor ikke blive overrasket over, at Audi R8 har vundet prisen som årets sportsvogn i mange førende bilblade i verden herunder disse:

  • European Car magazine.
  • Autobild.
  • Fifth Gear.
  • Automobile Magazine.

Man kommer altid frem med elegance og stil i både en ny eller i en lettere brugt Audi R8, da den jo leveres med en spontan speederrespons, en karakteristisk motorlyd, et aerodynamisk design samt helt fabelagtige køreegenskaber. Den har naturligvis permanent quattro-firehjulstræk, da det jo giver bilen en god stabilitet samt et godt vejgreb.

Bilen har indbygget et væld af smarte gadgets herunder det nye Audi Virtual Cockpit. Man kan under kørslen regulere bilen til at køre på forskellige typer underlag på enten tørre, våde eller snedækkede flader.

Bilen er specialbygget med aluminium og kulfiberforstærket plastik, således den er let og samtidigt med gode kollisionsegenskaber. Man får løbende informationer på instrumentbrættet om acceleration, deceleration, ydelse og drejningsmoment, således man kan optimere sin kørsel.