Spørgsmålet i titlen er godt. Sådan tænkte jeg engang, i hvert fald indtil jeg købte en til familien. Nu er jeg holdt op med at spørge. Har du haft en iPad i hænderne, er du heller ikke i tvivl.

Er det ikke bare

En forvokset mobiltelefon? Ikke helt. Idéen bag var gorft sagt, at skabe en mellemting mellem en smartphone og en bærbar computer. Det er en såkaldt tablet (sig det for guds skyld på engelsk), og Apple´s udgavevar  den første på markedet af sin slags. Den første kom i handelen i 2010 og vakte med det samme stor interesse.

Den bærbare kan – trods sit navn – være ret besværlig at trække rundt med, og er man udstyret med mere end to tommelfingre, er telefonen besværlig f.eks. at skrive mails på eller læse artikler på. Selv denne.

Under overfladen

I sit indre ligner iPad´en de ovennævnte to, i hvert fald hvis de kommer fra Apple. Virusprogrammer er man dejligt fri for. Styresystemet er som altid IOS, og det sjove – apps, musik, film – kan man købe i iTunes.

Webshoppen iTunes er en historie for sig. Her finder du alt til alle aldre – kæresten og bonusdatteren spiller zombie-spil, jeg læser avis og har fundet et dødsmart vaterpas, mens den lille på 1½ år hører dyrelyde og ser tegninger af dyrene. Især løven er et hit! Bedsteforældrene nyder godt at Skype-app´en. Og GPS-funktionen er genial.

Prisen på en iPad

Apples produkter er generelt dyre sammenlignet med lignende teknik. Det er vel en smagssag, om man synes, at designet, varemærket og den som regel lidt bedre kvalitet er de ekstra penge værd. Er du så uheldig at stå uden en tablet, er du i hvert fald nødt til at gøre dig visse overvejelser, før du køber – altså med mindre du har for mange penge.

Har du så bestemt for en iPad, så er der stadig ikke ro. Prisen afhænger selvfølgelig af, hvilken model du skal have – og her skal du både tænke på model og størrelse (både målt i gigabyte, centimeter, vægt) osv. Valget af model hænger sammen med dit behov, som igen er bestemt af…

God jagt!