Der er stor konkurrence på tablet-markedet. Apple har indtil videre haft stor succes med deres iPad og iPad mini, men nu er Google også på banen med deres Nexus tablet. Hvis du aldrig har hørt om Nexus så kan du se meget mere om tabletten inde på  på den officielle Nexus hjemmeside.

En tablet som giver hård konkurrence med en utrolig lav pris, bemærkelsesværdig høj opløsning, og alt hvad du ellers kunne ønske dig fra en mini tablet. Men kan den nye Nexus tage kampen op mod den garvede iPad, som nu også findes i en 4. Generation.

 

Størrelsen

Nexus 10 er helt ny indenfor tabletmarkedet, men skærmen følger standarden for de fleste 10” tablets fra Android. Skærmen er widescreen, og er derfor længere og ikke ligeså bred som iPad’en. Men i forhold til iPad’en er Nexus også tyndere og lettere i designet. Man må derfor kåre Nexus som vinderen, når det kommer til størrelsen på tableten.

Udseende

Indtil videre har Googles produkter haltet bagud, når det kommer til udseendet, på trods af forbedringer igennem årene. Det er ikke designet der er lagt vægt på, i forhold til Apples utrolige design, som leverer så flot designet, at du bare gerne vil have mere. Derfor prøver Apple også konstant, at lave nye tyndere og lettere produkter, men da det kom til iPad’en ændrede de ikke noget, fordi designet allerede fungerede og var fantastisk. Ser man på Nexus 10 ligner den lidt en forstørret Galaxy Nexus, som ikke er dårligt, men den mangler karakter og lækkerhed. Apples iPad vinder derfor klart, når man ser nærmere på udseende.

Batteri levetid

Google har ikke givet meget information omkring Nexus 10, og det gælder også, når det kommer til batteriets levetid. På trods af at Nexus har et 9000mAh batteri, slår iPad’en det stadig, med dens batteri på 11,560aMh. Indtil nu har Androids været mindre energieffektive end iPad’en, men det er svært at forudse, hvad batteritiden vil være på Nexus. Derfor kan man heller ikke kåre en vider under denne kategori.

Prisen

For mange mennesker er det prisen, som afgør hvilken tablet der købes. Nexus er billigere både sammenlignet med tablets fra Windows og iPad’en. Derfor er Nexus en klar vinder, hvis man udelukkende ser på prisen.

Samlede vinder

Umiddelbart er der dødt løb mellem Nexus og iPad. Nexus får ekstra point, da den er større og vejer mindre, hvilket har stor betydning for en tablet. Men sammenlagt er der ikke stor forskel på de to tablets, hvis man ser på deres specifikationer. Men set ud fra display og pris, er Nexus umiddelbart vinderen. Du kan dog godt få en iPad til rimelige penge, prøv eksempelvis at se inde på EDBpriser.

 

 

Billede: まゆぽん