Jeg er stor fan af e-bog-læsere, da jeg synes det er et smart stykke teknologi. Med tiden er e-bog-læserne heldigvis blevet billigere og billigere, og nu kan almindelige mennesker også få råd til dem. Barnes & Noble Nook Simple Touch er en af dem, og jeg var derfor spændt på at se, hvad det lille stykke teknologi havde at byde på.

Om e-bog-læseren

Barnes & Noble er nogle af verdens største bogforhandlere, når det kommer til e-bøger, og man kan derfor have store forventninger til deres helt egen e-bog-læser. Skærmen på e-bog-læseren er rimelig lille, og kun 6” stor, men helt perfekt til at læse bøger på. Hvis skriftstørrelsen er meget lille, kan teksten nogle gange blive lidt pixeleret, men denne e-

bog-læser er perfekt at læse på.

Lyset på e-bog-læseren

Baglyset i e-bog-læseren minder lidt om det grønne lys, som i 90’erne var standard på alt elektronisk legetøj. Lyset oplyser skærmen jævnt over hele skærmen, og giver et klart, blødt lys, som hverken er koldt eller varmt. E-bog-læseren har forskellige niveauer af lysstyrke, men selv ved det laveste niveau, kan man stadig nemt læse, selvom det er helt mørkt i rummet. Baglyset bruger derfor et minimum af strøm, så du faktisk kan læse regelmæssigt, og kun have brug for at oplade e-bog-læseren en gang i måneden. Uden brug af lyset burde du kunne læse på e-bog-læseren i 75 timer på en enkelt opladning.

Designet

En af fordelene ved e-bog-læseren er også, at designet af knapperne er helt perfekt. Det føles ikke naturligt at skulle bladre på en touchscreenen, og den er utrolig følsom, hvilke medfører at man nemt kommer til at bladre ved et uheld. Man kan også ”tappe” skærmen for at bladre, men dette føles heller ikke naturligt. I stedet for har e-bog-læseren fure knapper på siden, så man har to knapper til hver hånd, som kan bruges til at bladre frem og tilbage i bogen.

Fordele og ulemper

Fordele:

Det er nemt at bladre i bogen ved hjælp af de 4 knapper på siden

Skærmen er perfekt, og har en utrolig godt baglys.

Lang batteritid

E-bog-læserne vejer lidt og kan derfor nemt tages med overalt

Ulemper:

Softwaren på læseren kunne godt være bedre

Den er hurtig, men ikke helt hurtig nok som e-bog-læser

Billede: Bernie Goldbach

Billede: Alexandre Lemieux